Tässäpä sitten vuoden 2009 toinen käsityö aloitukseni, joka on vielä alku tekijöissään, mutta edistyy yhtä samalla tavalla, kuin ensimmäinenkin työni eli huiviliivi!

Tästä neuleesta olen tekemässä sellaista ”hiippapipoa” eli pipo josta saan myös huivin… Olen etsiskellyt sellaista ohjetta netistäkin ja löysin yhden ohjeen, josta sain hieman apua, mutta hyvin paljon sovellan itse kutoessani.

Näen tavallaan mielessäni millainen siitä pitäisi tulla valmiina, mutta sen sitten näkee valmiina että tuliko sellainen kuin ajattelin.

Käytän kahdenlaista lankaa Print-vihreä valkoinen raita lankaa ja Novita Hip-hop-merkkistä lankaa, jossa mustavalkoharmaa lanka tulee jännästi. Vaihtelen lankoja aina 30 kierroksen jälkeen.

Neuleessa käytän pyöröpuikkoja, silmukoita on 112 kpl:ta. Netistä löytämästäni ohjeessa sivulla: http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=98&conference=1500000000000072&posting=22000000015190331

silmukoiden määräksi oli luotu 120 kpl:ta, joten siinäkin hieman tein jo poikkeusta, koska lankojen paksuus oli erilaista ohjeen lankoihin verrattuna. Mutta työn pituudesta teen samankokoisen kuin itse ohjeessakin oli eli pipon pituus valmiina olisi noin 158 cm.

Käytän muisti apunani hakaneuloja kierrosten määrässä eli 10 kierroksen kohdalle olen laittanut aina hakaneulan ja 30 kierroksen jälkeen vaihdoin langan toiseen jatkaen oikeaa neuletta eteenpäin.

Tämän hiippapipon olen ajatellut antaa pikkusiskolleni, mutta jos ei ole kiinnostunut enää pitämään pipoja päässään niin pidän sen itselläni ja käytän viimailmoilla.

Jos jotain positiivista pitää ajatella niin hiippaosan voi kietoa kaulan eteen suojaamaan kaulusta olipa asuste mikä tahansa. Cool