Kauniita ilmoja on pidellyt ja mikäs siinä on myös kilistellä sukkapuikkoja tiuhaankin tahtiin.  - Poikia tietysti sivu silmällä kahtoen perään, etteivät ihan tihutöitä kerkeä tehdä tai kadota kauaksi, jos leikkipuistossa vaunujen lähellä olen kutomassa.

On tullut kahdet pitkät melkein polviin asti ylettyviä "polvisukkia" tehtyä, joista ehdoton ykköset oli kuin pakkomielteisen omaista, että minun on vain pakko tehdä Jussisukat ja onneksi löysinkin nettiä penkoen hyvän ohjeen, jonka mukaan tein Nalle langalla harmaalla ja tummanpunaisella... sen verran muutoksena tein sukan kärjen, kun itse tykkään tehdä spiraalisen pään.  - Jussisukat onkin olleet valmistumisensa jälkeen kovassa kulutuksessa, että kohta saa alkaa varmaan jo kutomaan toisia samanlaisia sukkia.

Toisina sukkina tein samanlaisella ohjeella mutta käytin lankoina vahvempia/ paksumpaa lankaa... 7veljeslanka valkoinen ja Novitan Pirta sinistä lankaa kuvioihin... kuviota käytin Jussisukka ohjeesta mutta hieman sitä muuttelin jotta sain silmääni miellyttävän vaikutelman ja vanhimmalle pojalle tuli tehtyä myös samanlaiset sukat mutta tietysti pienemmällä sukkakoolla vain, jotta menee pojalle syksylläkin.

 

Pitkään kun Jussisukkiakin pitänyt jaloissa alkoi vähitellen varret valahtaa alas ja oli nilkassa lytyssä... mietiskelin muutaman päivän ratkaisuja mitenkäs minä saisin varret pysymään ylempänä ja polveni alapuolella kumminkin ja sittenpä kauppareissullani huomasin ohutta kuminauhaa rullassa olevan myynnissä ja sillä minä sitten sain virkkuukoukulla näppärästi koukattua sukan joustinvarteen silmukoita että nyt sukat pysyy hyvin lähellä polvea eikä valahda alas vaikka kävelee kuinka reippaasti.

Nyt onkin minulla työnalla ruusu ristipistotyö liina, jota hitaasti mutta varmalla otteella tehdään iltaisin, kun iltaaurinko paistelee mukavasi olohuoneen ikkunalta sisään.