Kastemekon sain valmiiksi jo maaliskuun alussa, mutta tänne blogille siirtäminen veikin sitten odotettua kauemmin aikaa, kun tässä on ollutkin aikamoista härdelliä niin syntymäpäivistä, naistenpäivistä ja hiihtolomalaisista täyttävät viikot.  - Eipä sinänsä mukavaahan se on ollutkin vierailijat!

Kastemekon työstäminen oli haasteellista, mutta juuri sellaista mitä kaipasinkin näin alkuvuoteen! Käsityötä tehdessäni aamu aikaisten (lasten vielä nukkuessa) energia lataustani lisäsi: auringonpaisteen pilkahdus ja lämmin teejuoma kupponen. Hihojen työstäminen onnistui loistavasti, vaikkakin tein molempia hihoja kahdessa pyöröpuikossa melkeinpä yhtä aikaa... etenin siis vaiheittain että kudoin aina toista jonkin matkaa ja toinen hihatyö odotti puikoilla sen aikaa että sain työn eteenpäin.

Hihojen valmistuttua valmiiksi aloin smokkiruudutusta työstämään. Neulaan vain pitkä lanka, jotta sain pujoteltua langan kanssa. Smokkipoimutuksen kanssa piti olla tarkkana että rivitykset meni takakappaleen ja miehustan kanssa hyvin yhdistymään.

Hihat ja saumat ommeltuani kiinni paikoilleen, laitoin työn pieneen hengariin "roikkumaan" ovea vasten, jotta sain helmiäis/marmori kansinepparien paikat merkittyä työn taakse. Hyvin tarkkana sai olla että neppareiden osat olivat oikein asennettu ja vasaralla kopsauttelemalla mennyt oikein kiinni työhön.

Kiinnitin lasihelmiä sinne tänne erikohtiin alahelmaan kuvion kolmiohuippujen päähän. Kuvassa hieman huonosti huomaa läpinäkyvät helmet mutta kyylä niitä on esim. vaaleanpunaisen nauhojen vieressä ylhäällä vasemman puolella on yksi ja oikeanpuoleisella hieman alempana on toinen jne...

Tein kastemekon sisäpuolelle alahelmaan pienen piilotaskun napilla varustetun, jossa on jo valmiina saman pituinen vaaleansinisen värinen nauha kuin on paikoillaan oleva vaaleanpunainen nauha.

Valmis kastemekko!