Eilen tuli sitten puolukka metsällä käytyä ja kerkesin sitten vajaassa kahdessa tunnissa kerättyä 10L puolukkaa.

Kotona sainkin iltasella puhdistettua marjat, joita ihan kaikkia en mökillä kerennyt putsailla ja kyllä ihan mukava saalis onkin...

Kattilassa odotteli 2L puolukoita ja 8L odotteli kulhossa pussitustaan, että pakkaseen ne saisin laiteltua.

Kattilassa olevista kahden litran määrästä puolukkaa tein tänään iltapäivällä sitten puolukkahilloa, kun en enää jaksanut illalla alkaa tekemään hilloketta.

Puolukkahillo:

2L marjoja

1dl vettä

500g Hillosokeria

OHJE: 

  1. Perkkaa marjat, huuhdo ne tarvittaessa ja valuta kuiviksi.
  2. Mittaa vesi kattilaan. Lisää marjat. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
  3. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti 10-15min. marjalaadusta riippuen, sekoita välillä.
  4. Nosta kattila liedeltä. Jäähdytä n. 30 min. kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Kuori tarvittaessa vaahto pinnalta.
  5. Tölkitä hillo kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Parhaiten hillo säilyttää värinsä ja arominsa viileässä.

Siinäpä sitten koko komeus puolukkahillojen teoistani... eli tänään tuli pari muovirasiaa ja kolme isohkoa pilttilasipurkkia täytettyä lisää, mutta aikaisempiin hilloihin muutoksena vain se että ovat vain pelkkää puolukkaa. Aikaisemmissa käytin puolukkaa ja viinimarjoista jäänyttä marjamössöä.

Loput 8L tuli pussitettua pakastimeen ja tarkoitus olisi kumminkin käydä vielä lisää puolukkaa keräämässä, kunhan tässä taas jälleen saisi aikaiseksi sekä säät sallinevat!

HAUSKAA ALKANUTTA VIIKKOA!

Itse sain tänään muutaman rivin vain tehtyä muumipaitaa, mutta kyllä se tästä, vaikka eilen ei tullutkaan rivin riviä kudottua!