Pitkästä aikaa tässäkin perheessä tehtiin vohveleita... olen varmaan sen 5 kertaa aikonut tehdä, mutta eipä sitten saanut aikaiseksi. Eilen sitten kaupassa päätin että lauantaina tehdään vohveleita ja tuli ohje tehtyä tuplana että sain viedä rakkaille anopilleni ja appiukollekin vohvelia!

Tällä ohjeella tekasin perusvohveli taikinan:

6dl maitoa

3 kananmunaa

1dl sokeria

1/2 tl suolaa

vanilliinisokeria

5dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

100g sulatettua voita tai margariinia

Sulata rasva ja jäähdytä hieman. Vatkaa maitoon muut ainekset ja lopuksi sulatettu rasva. Vatkaa tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella. Annoksesta tulee n.12 kpl vohveleita. Paista vohvelit ja asettele ne ritilälle saadaksesi niista mahdollisimman rapeita.

Vohvelithan maistuu parhaimmilta juuri paistettuna, mutta meidän perheessä vohvelit teki myös illasta kauppansa, vaikka olivat jäähtyneet todella hyvin. Mansikka hilloa vain piti vähäsen laitella vanhimmalle pojalle, kun pitää hieman seurata tuleeko reaktioita... Eetulla kun mansikasta on alkanut posket punoittamaan ja välillä mansikka soppakin menee ilman reaktioitakin, kun on mennyt syömään ja välillä taas tulee poskiin punoitusta.

Tämä lauantai päivä meni todella mukavasti, kun aamulla sain koneellisen verran pyykkiä pestyä ja kuivumaankin, sitten imurikin sai töitä tehdä nurkille!

Tuli sitten värjättyä hiuksiakin pitkästä aikaa black red -tyyliin ja itse olen ainakin hyvin tyytyväinen loppu tulokseen, vaikka miehen mielestä hieman tummaksi meni mutta ei paha! -HeH- varmaan hänelle tuli yllärinä väri valintani, mutta jotain uutta ja syvää tahdoinkin.

Hieman ennen klo.15 veimme pojat mieheni äidille ja isälle hoitoon, kun vanhemmat lähti kävelten kiitämään elokuvateatteria päin katsomaan klo.15:30 alkavaa RANGO elokuvaa... suosittelen... itse ainakin tykkäsin ja kovasti tykkäsin musiikki valinnoista mitä oli elokuvaan poimittu. Johnny Depp oli oiva valinta ollut antamaan äänensä Rango hahmolle!!

Elokuvan jälkeen kävimme syömässä ystäviemme kanssa ja sieltä sitten kotiimme kahville, jonka jälkeen mieheni haki kaverinsa kanssa meidän pojat pois hoidosta kotihin. Liian nopeasti ilta tuli kun poikien yöunille meno aika tuli eteen... HEI!!! Siittä tulikin mieleeni muistuttaa Teitä, että MUISTAKAAHAN SIIRTÄÄ KELLON VIISAREITA TUNNILLA ETEENPÄIN!  

Hyvää viikonlopun jatkoa...