Jälleen on aika ihan silmien alla vilistänyt, kun heinäkuuta jo elellään melkeinpä loppusuoralla ja kohta alkaa muut projektit eteen… Pojat lähtevät päiväkotiarkeen ensimmäistä kertaa elämässään ja äiti lähtee Kotipalvelutyö/oppisopimuskoulutukseen, joka kestää semmoisen 1,5 vuotta.

Äiti on hyvin innoissaan, mutta myös hieman haikeana että pojille tulee aikamoinen muutos siihen kotona olemiseen ja tietysti äidin oma tyylinen huolikin tai sanoisinko piilevä stressaus käy mielessä että kuinkahan pojat ottavat tämän päiväkoti arjen vastaan?!

Yritän kumminkin itseäni lohdutella, että pojat saavat muuta ajateltavaa, touhua ja oppia… mitä ei mahdollisesti itse huomaakaan opettaa! Toiseksi saavat uusia leikkikavereitakin joiden kanssa touhuta päivän aikana ulkona kuin myös sisällä.

Kaivelinpa sitten ompelukoneenkin esille tarvike kaapista että saisin monta ompelu operaatiota tehtyä ja valmistettua samalla kertaa poiskin, kun tuli osteltua monenlaisia kankaita kangasliikkeestä.

Aloin ensin valmistamaan poikien huoneeseen pimentävät verhopalat 150 x 170cm kokoiset, formula-auto aiheinen, vaikka olisihan siellä ollut myös yksivärisiäkin kankaita myytävänä, mutta katsotaan jospa sitä tulisi vielä niitäkin kankaita ostamassa jossain vaiheessa, että voisi tehdä varaverhot toisten verhot ollessa pesussa tms.

Tällaiset valmiit verhot sain sitten aikaiseksi ommeltuani kujamallisen reunan, jotta verhoja voi käyttää myös jousimallisessa narukiinnityksessä. Tarkoitan tällä sellaista narua, jota on yleensä keittiönikkunassa käytetty, kun ikkunassa on ollut kappa ylhäällä nipsuilla kiinni ja ikkunan puolessa välissä on ollut pienet kappapalat jousinaruun sujautettuna.

Verhot saatuani valmiiksi, aloin valmistamaan pikkusiskoni häihin juhlapukua itselleni… ihanan vaalean persikan väristä kangasta jota oli oikein ilo työstää ompelukoneenkin kanssa.

Tässä puvun työstämistä ompelukoneen alla:

Valmistunut pukuni, johon ei mennyt kuin pari päivää vain, kun ensin piirsin kaavat ja aloin leikkaamaan kankaasta kaavan palat irti ja sain osiakin ommeltua yhteen kiinni ensimmäisenä päivänä… toiselle päivälle jäi kaula-aukon, hihasuiden ja helman viimeistelyä satiinisella koriste taitenauhalla, jonka jouduin Eetu pojan kanssa mennä hakemaan erikseen liikkeestä tämän mamma unohtaessaan koko nauhan oston siinä samalla kertaa, kun osteli kangasliikkeestä kankaita.

 

Juhlapuvun saatuani valmiiksi niin korjasin miehen liivitakin taskun, kun jotenkin kummalla tavalla oli siihen saanutkin reiän aikuiseksi. Sitten appiukon housuihin vaihdoin vetoketjun rikki menneen tilalle… ihmettelen edelleenkin miksi vetoketjut onkin näin ajan saatossa mennyt tähän muoviseen malliin, kun ennen ovat olleet rautaiset ja kestävämpiä värkkejä! (Se on ainakin minun oma mielipiteeni asian tiimoilta.)

Pieni lankapuotin vieressä oli kangasliike, jossa piipahdettuani ostin juuri harmaata fleecekangasta, jotta saisin pojille työstettyä välipuvut talvipuvun alle.

Kuvasin valmiit puvut, jotka on sänkymme päällä… puvuista käsen- ja lahkeen suut käänsin vain etten laittanut resoria ollenkaan… olisihan se tietenkin ollut nätimmän näköinen väri pilkahdus, jos resorin olisin laittanut, mutta ajattelin sen jättää pois tällä kertaa sillä ei tiedä millainen vaate on vielä sen välihaalarin allakin.

  

 

Minun puolestani ainakin saa syksy tulla… Pojat ovat ainakin hyvin puetut päiväkotiin.

 

Tässä on kuva Oskarin villasukista, joista en huomannutkaan laittaa kuvaa ollenkaan viimeksi, kun Eetun sukkakuvan pistin esille.

 

Kemin reissullani kävin myös kirpparin koluamassa ja ei minulle mitään muuta tarttunut kuin pitsinkudonta puikot, jotka on hurjat 12cm pituiset. Pitäisi vain etsiskellä kivoja pitsinkudonta ohjeita lisää... tuossa oli mukana yhdenlaiset ohjeet, mutta pitäisi vain alkaa suomentamaan!

Olen minä kutonut myös omalle uudelle kännykällekin pienen pussukan, jotta mieheni ostama häävuosilahja pysyy kunnossa ja naarmuuntumatta pikkukassissani, jossa kaikki kotiavaimista lähtien ovat mukana.

Korjattuani vaatteita aloin piirtelemään pojille välipukuhaalari ompelu kaava ohjeita ja leikkaamaan harmaasta fleece kankaasta palaset. Kankaan ostin viime Kemin reissullani käytyäni kaupungilla päin ensin Pieni lankapuotissa, josta tarttui ihania pätkäraitaväri lankoja, joista onkin mukava kutoa esim. sukat ajattelematta sen kummemmin millainen kuvio mahtaa syntyä eikä ole vaarallista jos toinen sukka ei olekaan samanlainen kuin toinen kuvioltaan.