Voikaan olla tää lumen tulo, kun valaisi ulkona maailman... tietty joiltain osinhan se kerkesi kyllä kadotakin kelin mennessä plussan puolelle, mutta pienikin piristys oli poikaa!!

Kiitoksia jälleen kommenteista, joita oli tupsahtanut ja saa tulla jatkossakin en kiellä!

Mitäs tänne kuuluukaan... no ainakin puikkojen kilinää, kun koettanut kutoa kierresukkia ystävätuttavalle, jotta saisi neljät parit laitella sitten pukin konttiin omille tyttärilleen eli tavallaan tilaustyötä tekemässä tässä välissä...

Tässä kuvassa olen siis kutomassa kierresukkia mustaharmaa valkoinen lanka väri yhdistelmästä, jossa kivasti värit vivahtaen vaihtuvat... pieni tauko oli pakko pitää saatuani ekasukan pääteltyä ja aloitettua parin teon... kahvia ja omena kääretorttua kerkesin napostella ennenkuin kaksi verokarhu poikaa tulivat ja veivät äipältä sitten keksit pois, mutta ihan hyvähän se tietysti että pojat pitää äipän linjoista huolen!

Tänään muistin sitten ottaa kuvan näistä ensimmäisestä parista, jotka ovat valmiina ja...

... toisen parin paria on alettu tekemään samalla ajatuksella eli kierresukka malliin, kun sellainen toive oli!

Viikonloppu menikin hurjan nopeasti, mutta tuli minulla leivottua teeleipiä, piparia ja maustekakkua... pipareista en kyllä kerennyt ottamaan kuvia, kun pojat ovat sellaisia keksin ystäviä, ettei oikein näistä oma tekosista mitään meinaa jäädä. Pitänee ensikerralla tehdä tupla taikina, jotta kerkeää jotain kuvia räpätä, mutta teeleivistä ainakin kerkesin ottaa kuvaa:

Teeleivät ohje:

5 dl vehnäjauhoja

5 dl kaurahiutaleita

6 tl leivinjauhetta

2 tl suolaa

4 dl juustoraastetta

100 g voita

4 dl maitoa

Sekoitin kuivat aineet keskenään kipossa, sulatin voin ja annoin sen hieman jäähtyä. Kuivien aineiden sekaan laitoin juustoraasteen, maidon ja voin, kaikki sekaisin vaan ja leivinpaperin päälle laitoin lusikalla hieman muotoillen matalia pyöreitä leipiä. Paistoin teeleivät noin 15 min. 225´C asteessa uunin keskikohdalla.

Perjantai 18.11.2011 oli myös mukava päivä sillä sain postilaatikon kautta itselleni paketin eikä se ihan mikä tahansa paketti ollut...

Minun Sny:ni oli laittanut marraskuisen paketin ja se sisälsi kivan väristä Regia Hand-dye Effect lankakerän (ihan uusi tuttavuus ainakin minulle, en ole käyttänyt tuollaista lankaa aikaisemmin), neljä punaista nappia ja napithan tulee käyttöön kyllä niitähän tarvitaan aina jossain!

Sitten Dracula salmiakki pastilli pussin... hmm... mistähän lie osasi arvatakin, että oli minun suosikkeja hi..hi...hii!  Kivan kortin marraskuisin tervehdyksineen!

Niin ja sainhan minä pampuloiden teko laitteenkin eli Pompon-set (minulta löytyi kyllä tälläinen samanlainen paketti, mutta eipä hätää... nytpä pystyn hyvin poikani kanssa sovussa tekemään pompuloita, kun on pojallekin omat mihin kääriä lankaa... ei tule kiistoja, kun äipällä ja pojalla on nyt samanlaiset välineet millä touhuta pompuloita.)

Vanhin poika kun tahtoo kovasti auttaa, mutta tahtonee tulla eripuraa kun ei ole samanväriset välineet kuin äitillä eli ei ymmärräkään että vaikka hänellä olisi erivärinen niin teko periaate on silti samainen! Poika sitten alkaa , vaikka kuinka koettaa sanoa ja näyttää että samanlainen on... heh... jospa se nyt hommat luistaa paremmin kun voidaan yhdessä tehdä...eipähän äitinkään tarvi pompuloita tehdä yömyöhällä, kun poitsu on untenmailla! hi.hi..hii...

KIITOS vain jälleen kerran Sny:leni tästä marraskuisesta paketista, joka on taas nappi suoritus, jos sen näin kuvailisisin!

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille ja pysykäähän terveinä ja reippaina!!