Tervehdys vain kaikille!

Tänään olen kutonut Korkeakauluksinen tunika ohjeen mukaan itselleni neulosta…
Lankana minulla on työssäni jännän vihertävän värinen K-Citymarketista, joskus mieheni ostamaa Red Heart Denver lankaa 200g ~600m 100% akryyliä.
Langassa puikkokoko oli laitettu 3 - 3 ½ , mutta tässä tunika ohjeessa käytän ihan suoraan nro.4 kierrepuikkoja.

 

Neuletunikan ohje on Kauneimmat Käsityöt lehdessä nro. 1 2011 tammi-helmikuun… jotenkin vain ihastuin malliin ja päätin ihan alkaa kokeilemaan millainen työstä tulee, vaikkakin palmikkokuvio kohdat pisti miettimään osaisinkohan niitä tehdä niinkin pitkän tauon jälkeen.

Otin muutamia kuvia työstäni tänään ja mittailin mittanauhalla pituuksia ja lukemat näytti 45cm ennen palmikko kohdan aloittamista… pituutta pitäisi vielä saada n. 9cm niin pääsee sivuille laittamaan merkkilangat ja silmukkalukuja puikoille valmiiksi että saa etukappaleen ja takakappaleen kohdat kuntoon ja kädentie päätökset sekä alkaa kutomaan yläosat erikseen työhön.

Välillä kyllä tuntunut että saanko koko neulomustani valmiiksi, kun tulee semmoinen pitkästynyt olo kutoessa kierros kierroksen perään. Onneksi lyijykynällä on vetänyt viivoja ja omia merkintöjäkin tehnyt että pysynyt mukana kudonta riveissä että milloin tulee palmikko kohta… huomasin nimittäin aikaisemmin että yhteen kohtaan on tullutkin jokin laskennallinen rivi virhe, mutta no olkoon… itsellenihän tuota puseroa tekemässä olen, joten en sen enempää harmittele tapahtunutta…

En kyllä ihmettele jos on tullut pieni virhe, kun iltasella näin kotipalvelutöiden jälkeen on pystynyt kutomaan, vaikkakin siinä samalla on tullut muita keskeytyksiä, kun poitsut ovat vaatineet oman huomionsa siinä sivussa ja täytellä niitä toiveita… milloin mitäkin leipää tai maitoa on haettu ja kudottu jonkin kierroksen ennen uusia toiveita!

Sain pikkusiskoltani Nalle Puh ja Tiikeristä tehdyn ristipistotyöt, jotka tulee pahvitaustoja vasten ja nämä taustat kiinnitetään kaarevaan valurautaisiin lampun kehyksiin. Pikkusiskoni on tehnyt kirjontatyön muliinilangalla risti- ja jälkipistoin valkoisen aidakankaan ruutuja laskien. Olin kauan sitten ostanut ko. pöytävalaisimen korkeus 19 cm, leveys 13 cm ja pituus 24 cm, johon muovilevyt tulee ja pahviset taustat joiden väliin laitetaan ristipistotyö kiinni.

 

 

  

Mitäs muuta… hmm… kerroin aikaisemmin joulukuun puolella ahkeroinnistani pipojen kanssa… no niitä pipoja tuli sitten tehtyä yhteensä neljät, joista jo kaksi ovat saaneet omistajansa.

Yksi tummanharmaa meni mieheni äidille ja kuvassa olevasta jännästä kuviolangasta tein samantyylisen pipon, joka meni pienelle kummityttärelleni.

Elintarvikevärillä värjäys kokeilustani 7 veljeslangasta tein myös pipon ja vielä yhden tummanharmaan pipon tein ja kaikki nämä neljä pipoa tuli tehtyä samalla neulonta ohjeella, jossa huomasinkin kuinka erivahvuisista langoista tuli hieman erikokoisia pipoja.

Kuvassani näkyy vain nyt yksi tummanharmaa pipo ja elintarvikevärillä värjättyä lanka piponen, sekä lankakerä josta tuli tehtyä myös pipo.

 

Eipäs tässä tälle illalle muuta kuin poikien yöunille laittamista, istahtaa lepotuoliin joksikin aikaa ja kutoa muutamat riviset tunika työhön ennenkuin itsekin alkaa katsella sänkyä uneliaasti!