Akvaarion asukkeja sangossa odottelemassa, että saimme puhdistettua akvaario kunnolla puhtaaksi. Samalla kaksi uutta asukkia huntupyrstöisiä kultakala ja valko-oranssi musta pilkku värikuvio sekoituksen näköinen kultakala, jolla onkin toinen silmä musta (kuin nyrkistä saaneen näköinen).

 

Uudet asukit ovat hyvin sopeutuneet miljoonakala naaraan ja 4 poikasen kanssa hyvin joukkoon sekä vanha herran Isopurjeplekon kanssa, jonka miehen kanssa viimeksi saimme taas mitattua pituudeksi 18cm. Vanha herra nykyisin tykkää majaillakin ilmapumppu kotelon kulmassa tiheän kasvin takana ja saa välillä ihmeen reuhaantumis intoiluja että aina yksi kasvi tai sitten muovikasvi irtoaa pohja hiekasta pinnalle keikkumaan, että niitä saa olla kasvi pihillä laittamassa takaisin pohjalle kiinni.

Kalat ovat hyvin pirteitä ja touhukkaita, varsinkin ilo seurata kuinka kultakalat pohjaa putsailevat ruoka jämistä mitä on pinnalta kerjennyt tipahtaa suun ohitse ja mitä ei albiinomonni ole vielä popsinut pohjaa kolutessaan. Olen vain huomannut kuinka akvaario koukuttaa istahtamaan ja tuijottamaan sitä maailmaa, kalojen touhuamista moneksi tunniksikin ennen kuin havahtuu, että poika haluaa juotavaakin tultuaan äidin viereen kuppia esitellen.

Piipahtaessani pikkusiskoni luona, huomasin että antamani Astatotilapia nubila kalat olivat hurjasti kasvaneet vielä siitä mitä oli akvaariossani ja kalanpoikasetkin olivat myös kasvaneet… otin kuvia komeasta uroksesta ja naaraastakin.