Vuosi 2009 oli kokonaisuudeltaan hyvin touhukasta, stressaavaa ja muutos tuulien hulinaa…

En ole harmissani kumminkaan, vaikka osa suunnitelmistani/ projekteista epäonnistuivat ja eivät valmistuneet kuten ajattelin… joitakin käsitöitä sain sentään päätettyä vielä ennen vuoden vaihtumista.

Syksyllä yritin paljon panostaa pitsiraitatunikan tekooni ja hyvinhän minä siinä kumminkin edistyin, vaikkakin pihamaalla hääräsi putkiremontti miehet edes takaisin vieden ajatukseni seuraaviin suunnitelmiin.

1.10- 18.12.2009 välisen ajan asuimmekin sitten muualla ”evakossa” ja omat harrastukseni oli sitten ns. tauolla, mitä nyt pieniä puuhia tuli käsitöiden osalta tehtyä.

Kuten kuvista näkyy itse valmistin kaulahuivia ja mieheni äiti valmisti minulle hienon pipon, jota olenkin sitten käyttänyt oikein paljon. Itselläni vain jostain syystä pipon valmistus ei vain meinaa onnistua, mutta tälle vuodelle 2010 olen suunnitellut että ainakin yhden pipon, vaikka väkisin koetan saada toteutettua vaikkakin se vaatisi isoja kyyneliä!

Tämäkin tammikuu alkaa olla viimeisiä päiviä lopuillaan, mutta helmikuu jyrää vauhdilla esiin… Mutta projektit tai suunnitelmathan ei lopu siihen... "Ehei!!" Ei ainakaan minulla... pääni ihan surraa ideoita, mutta se toteuttaminen onkin ihan erijuttu sitten, sillä kaksi poikaa kyllä osaa pitää äipän kiireisenä vaikkakin on näitäkin herttaisia hetkiä, kuten kuvassakin... Isillä oli pakko ottaa kuva kun nuorin poika kietoutui äidin rönttäneulepaidan lämpöön ja nukahti uudelleen syliin, vaikkakin oli herännyt päikkäreiltään. Äidillä oli vain hankalaa juoda iltapäivä kahvia, mutta eihän sitä raaskinut poikaa sylistä enää lähtä viemään mihinkään pinnasänkyyn nukkumaan.

 

 Seuraavassa kuvassa pitsiraitatunikan tekopanostusta:

-          Miehelläni oli ihan pakko ottaa digikameralla kuva syyskuulla -09, kun seurani taisi olla hyvinkin tylsää Eetulle vanhimmalle pojalleni. Poika oli nukahtanut kesken piirretyiden ja minä vain kudoin taistellen sileää neuletta pyöräpuikoilla.

Pitsiraitatunikan vaihetta:

-    Tein Kauneimmat käsityölehden touko-kesäkuu 3/09 ohjeen 7 mukaan. Käytin vain lankana Novita Pirta lankaa.

  

Valmistunut tunika:

-      Pieni arviointi virheeni vuoksi olin valinnut työstä suurimman koon ja tunikasta tuli liian iso minun kokooni, muuten aivan ihana…  onneksi en joutunut purkamaan työtä vaan sain pikkusiskolleni, joka odotti pikkuista vauvaa. Tunikan ohjeen olen laittanut tuohon pieneen kansiooni ja suunnittelen jospa sen tekisin myöhemmin ja hieman pienemmällä koolla. J

JuJu kirjakerholta sain tilaamia kirja ja kuukauden kirjapaketteja

-      Kirjat olen selannut muutamaan kertaan ja vielä tuli katsottua läpi purettuani ”evakko” tavarat takaisin paikoilleen. Kirjat sai tilaa kirjahyllystä, josta on helppo hakea esim. ohjetta tai uutta ideaa työhön.

Tilasin JuJukerhon kautta lokakuu/marraskuun vaiheella Mohairlanka paketin jossa oli 2 tummanvihreätä ja 1 purppuralanka... samalla tilasin Led-valolla toimivan virkkuukoukun, jonka avulla tekasin vihreästä Mohair langasta pylvästekniikalla pikkusiskolle joululahjaksi kaulahuivin. Aikani ainakin kului "evakko" paikassa ihan rattoisasti, kun muut omat käsityöt olivat kotona...

Tällähetkellä on pari kudonta/ virkkaus projektia meneillään...

Tein ystäväni lapselle semmoisen isoäidin neliöistä valmistuvaa neuleen…

aloin virkkauskoukulla touhuamaan ja sain paloja 38 kpl:ta.

Keittiön pöydällä tuli mallattua työnpalaosat omille kohdilleen ja neula/lanka yhdistellen sai hahmotettua neuleen. Vielä pitäisi suunnitella reunoille mukavan näköisen pitsireunuksen, jottei ihan jyrkän näköiseksi jää työn reunat. Nappi laatikkoakin pitäisi pengoskella työhön sopivan näköiset napit kehitellä. J

 

Tämän hetken käsitöistä olen nyt tekemässä pikkusiskon vauvalle kastemekkoa, josta teen oman näköisen suunnitelma työskelmän…  Olen ottanut alku mallia "Novita Kotiväki: Neulottu kastemekko ohjeesta" eli tein saman silmukkamäärän ja kuvio osaa noin 10 kpl:ta, josta sitten aloin ihan paperille suunnittelemaan sydänten kuviota ja palmikko kuvio osuutta, joka tulisi sinne asti että toistan ruutupiirroksen kierroksia sen 2cm ja alan jakamaan silmukat kolmelle puikolle, jotta saan tehtyä etu- takakappaleet sekä hihan ja viimeistely osuuden.

Mutta jotenkin kummasti mieli ja puikotkin miettivät seuraavia työprojekteja kuumeisesti, vaikka tärkein on kesken eräsenä…

Vieläpä olisi jotain suunniteltava jotta saisi kaapin täytteenä olevat jämälangat pois pussista, joita on jäänyt muiden töiden valmistuttua. No uutta lankaa onkin tullut tilalle ostettua kaappiin jo valmiiksi odottamaan uusia ehkäpä isojakin projekteja. J Unohtamatta uusia käsityö tarvikkeita, joista onkin sitten kuvia.

Nyt pipoihin tai vaikkapa kaulahuivin reunaan pääsen tekemään mukavia pompuloita kun ostin paketin jossa oli 4 erikokoista pampulan tekoa helpottavia osia. Ajattelin että voisin vaikkapa nuita jämälankoja jotenkin hyödyntää ja tehdä yhden värisi tupsukoita tai sekoittaa moniväriseksi.

Toinen laite on pitsikukka-kehikko, jonka avulla myös ajattelin jämälängät hyödyntää ja tehdä pitsikukkia... Novitan sivuilta sainkin seuraavaa käsityösuunnitteluun kivan idean, kun siellä oli virkkaamalla ja pitsikukka-kehikolla valmistettu kaulahuivi... miksei voisi ohjetta hyödyntää ja tehdä itsellekin kivan ja nätin näköisen kaulahuivin tai jopa hartiahuivinkin.

 

Myöhempään toteutukseen olen hankkinut jo tuollaisen pitsisukkulan... voisi ainakin ensin etsiskellä ohjeita ja ohuttalankaa katsastaa tuolta lanka laatikostani, että voisi alkaa jotain kivaa tekemään. Tietysti minulla varmasti menee hermot monta kertaa ja työ sukkuloineen löytyy jostain päin nurkkaa, kun maltti menee lopullisesti pitkistä hermoistani ja sinnikkyydestä huolimatta voipi näin käydäkin ennenkuin opin tuon sukkulan jalontaidon. Siksipä tämä sukkula saakin olla paketissa ja käsityötarvikepakissa odottamassa sitä päivää milloin alan kokeilemaan onnistumista!

 

Tämän päivän ostoksilla käydessäni oli ihan pakko vain ostaa nämä "IHKUN VÄRISET" Novitan virkkuukoukkusetti, jossa on viisi värikästä virkkuukoukkua, koot 5,6,7,8 ja 10! Olin aivan myyty nähdessäni paketin ilmestyneen hyllylle... nytpä nämä virkkuukoukut saavat odottaa myöskin käsityötarvikepakissa, jonkin aikaa ennenkuin pääsevät esille jotain työtä tekemään, ainakin ovat valmiina ilahduttamaan päivääni!

Samaisella kauppaostoksilla tarttui mukaani Nalle lankaa, 2 tummanharmaata, 4 harmaata ja 2 punaista lankaa... näistä olisi tarkoitus siis toteuttaa itselleni peruspolvisukat kuviolliset.

Kuviollisiin ajattelin käyttää tummanharmaa ja harmaa väri yhdistelmää, mutta yhdet sukat minulla on ihan pakko tehdä kunhan tuon kastemekon saan valmiiksi nimittäin: puna-harmaa yhdistelmästä tuleekin semmoiset Jussipaitaa muistuttavat sukat... tulostin itselleni kansioon talteen Jussisukat ohjeen, johon törmäsin netissä katsoessani peruspolvisukka ohjeita. Jotenkin vain tuli heti itselleni semmoinen tunne että tuollaiset sukat ainakin minun on itselleni valmistettava ja myöhemmin voisi myös isällenikin valmistaa ko. sukat, jotta saa laittaa jalkojaan lämmittämään mehtuu aikana. 

 

 Näilläpä eväillä tälläkertaa lähdetään liikkeelle vuotta 2010!