Tekasinpas pitkästä aikaa omenapiirakankin, kun omenoita oli vielä hedelmäkorissa. Tuli oikein mukava fiilis, kun omenapiirakan pinta meni mukavan tummaksi.

Vaikka ulkona olikin hyvin talvinen keli, lunta pöllähteli ja pakkastakin -14C mittarissa niin mieleeni ihan pulpahteli mielekuvia kesä auringosta ja auringonkukista, kun kakkua katsoi! Ei auttanut kuin alkaa kahvin keittoon ja pala kakkua napostella rauhassa pihalle katsoen lintujen touhua.

Omenapiirakan ohje:

2 munaa
1 1/2 - 2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
3 dl erikoisvehnäjauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl juokseva rypsiöljyvalmistetta tai
150 g sunnuntai leivontamargariinia
1 dl maitoa tai marjamehua
Pinnalle: kuorittuja ja viipaloituja omenaa

1.Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2.Sekoita munat ja sokerit. Käytä happamille omenille suurempi sokerimäärä.
3. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, juokseva rypsiöljyvalmiste tai margariini ja maito. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 27 cm).
4. Levitä päälle mieleisesi mukaan omenan viipaleet (hieman voi painaa taikinan sekaan)
5. Paista uunin alatasolla 25-35 minuuttia. Peitä piirakka paistamisen loppuvaiheessa foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.

Samaista ohjetta voi myös käyttää marjapiirakka ohjeena... pinnalle voi laittaa 3dl mustikoita, puolukoita tai herukoita, voi myös kokeilla vadelmia tai persikan puolikkaitakin... mielikuvitus on vain rajaton!