Se on sitten lokakuu hyvät ystävät!

Kuinka tuo aika juokseekin lujaa, että hyvä kun pysyy perässä!

Syksyinen flunssa on vain kiusannut, mutta onneksi alkaa olla parempaan suuntaan menossa olotila... pojilla vain meinaa jatkua ettei nuhan loppua ole tiedossakaan...ainakin kova yskä heillä on ollut joka ilta!

Revontuli huivia olen tehnyt eteenpäin ja alkaa loppusuora häämöttää! Muutamissa kohdissa on tullut mokailtua ja otettua takaisin päin työssä, mutta muuten mukavasti on edennyt...

Eilen valmistin pitkästä aikaa Porkkanasose keittoa ja kieltämättä oisin voinut tehdä kyllä tupla annoksen, kun koko ruoka meni samantien parempiin suihin ja masuihin!  -Ensikerralla kyllä pitänee tehdä santsille asti...

Porkkanasosekeitto

 

400 g Porkkanaa

2-3 Perunaa

1 Sipuli

1 rkl Rasvaa

1/2 l Vettä

1 Kanaliemikuutio

(tömpsäys) Herbes de Provence maustetta

(vähäsen) mustapippuria

sulatejuustoa

 

Kuoriin ja pieniksi kuutioiksi laitoin perunan ja porkkanan… sipulin laitoin ensimmäisenä kattilaan rasvan kanssa kypsymään ja sitten pistin porkkanan sekä perunan kattialaan ja pyöräytin että sipulit sekottui.

Kaadoin veden kattilaan ja laitoin sitten kanaliemikuution sekaan… kasvisliemikuutiokin käy, mutta se oli jääkaapista loppunut, joten nappasin kanaliemikuution.

Annoin porista kattilan että kasvikset oli hyvin pehmeitä… laitoin keitin liemen mittakannuun odottamaan hetkisen että sain sauvasekoittimella sekoitettua soseeksi kattilassa.

Tätä keitinlientä kaatelin vähitellen soseen sekaan samalla kun surveiloin…

Mausteita laitoin sekaan ja loppuvaiheilla sulatejuustoa (koskenlaskijaa) ja annoin juuston kadota soseen sekaan sulaen antamaan lisää makua.

Sittenpä ei muuta kuin nautiskelemaan!!

 

Hyvää lokakuun alkua vain ja kohtahan sitä ollaan viikonloppua viettämässä, joten mikäs tässä teetä juodessa ja pienen huopapeiton alla olemista! -Hih-