Olen kauan miettinyt mitenkä saisin mieleistäni langan sävyjä kuten punaista valkoista ja vihreä yhdistelmää... Netti sivujen ihmeellisessä maailmassa seikkaillessani törmäsin sivuihin www.ullaneule.net/0307/artikkelit_elintarvikevarit.html 

Sivuilla oli mukavaa vinkkiä ja ohjettakin, mutta mikä hienointa silmiini pisti heti yksi kuva jossa oli juuri samanlaisia värejä joita olin ajatellutkin... lähdin eilen ihan extempore kokeilemaan ohjeita ja tälläistä valokuvauksellista materiaalia sain aikaiseksi.

Tässä olen liottamassa 7 veljeslankaa valkoista etikkavesiliokseen, harmaa on Novitan nalle lankaa joka odotti omaa liotusvuoroaan ihan rauhassa.

Löysin kerän Novitan Palma vaaleansinistä lankaa jonka vyyhditytin jakkaran jalkoihin, jossa olin jo kerennytkin vyyhdittää valkoisen 7veljeslangan ja Nalle langan.

Näissä kahdessa kuvassa värjäsin langat ämpäreissä, joihin olin väriaineen sekoittanut kuumaan veteen. Samanlaisella vyyhti värjäystyylillä tein Palmalangallekin.

Hieman haalea tuli vihreästä väristä, mutta ei haittaa olen loppu tulokseen kumminkin hyvin tyytyväinen. Etikka vain tuoksui pahalle... Palmalangan värjäyksen kohdalla tein hieman erilailla etten liottanut lankoja ollenkaan etikkavesiliuoksessa vaan käytin ihan käsienpesualtaassa ja kostutin kädenlämpöisellä vedellä vyyhdin ja otin liiat vedet pois ja laitoin värjäys astioihin ottamaan väriä itseensä.

Tänään otin 7veljeslanka vyyhdit ja Nallelanka vyyhdit pistäen huuhteluaine sankko veteen sekaan ja kokeilen saisinko etikkaveden tuoksun pois vyyhdeistä, kun aikas tuhti tuoksuiset olivat... Vyyhdit saavat kuivuakin ihan rauhassa kylpyhuoneessa kuivaustelineessä ihan rauhassa jälleen... huomenna selviääkin sainko etikka tuoksahduksen pois!?

Mielessäni surraakin nyt kovasti suunnitelmia että mitä alkaisinkaan kutomaan nuista värjäyskokeiluistani... taidankin tälle illalle ottaa sen ison nipun käsityölehtiä makuhuoneen vaatekaapin alahyllystä ja alkaa selailla sivuja ja saada jonkinlaisen inspiraatio innostuksen.