Jälleen tuo aikakin rientää mutta käsityöpuuhiakin on saatu aikaiseksi ja uusia projekteja miettien, että mitähän sitä seuraavaksi kokeilisikin toteuttaa!  - Mutta mutta kuva aarre kätköistä poimintoja...

 

Joulukuu 2009 ja kova pähkäily mitä sitä lahja ideoita oikein valmistelisikaan... tekasin sitten vauvan nuttu ohjeella (hyvinkin vanhalla sellaisella) mukavan turkoosin värisen Cosy lankaa käyttäen. Nutussa tein 5 oikein 5 nurin tyylillä neljä kierrosta ja viidennessä kierroksella muutin 5 nurin ja 5 oikein tyylillä, jotta sain pukuun mukavan ruudutuksen vaikutelman. Tähän nuttuun en tehnyt ollenkaan nappien paikkoja enkä laittanut nappeja ollenkaan, sillä halusin nutusta sellaisen että sen voi laittaa lapselle bodyn päälle lämmikkeeksi.

Samalla langalla ja turkoosin värillä, johon lisäsin violetin väristä lankaa raidoiksi... mukavasti tuohon vauvan nuttuun lisäyksenä tekasin pienet sukat ja tumput pikku kätösiä lämmittämään.

Hassun hauskat hiippa sukat tuli myös sinisellä 7 veljeslangalla, johon oli myös 7veljeslangan raita lankaa. Villasukat normaalilla 7 veljeslangan vyyhdistä olevalla ohjeella tuli tehtyä ja kärki kavennuksen aloitin, kun työ oli saavuttanut pikkuvarpaan kohdan. Kärjistä tulikin hauskan terävän oloiset.

Löysin kuvakansioistani tietokoneelta tekemäni pupujussikan kudottujen osien kuva ja oma nimikko lankaa, joka oli ihan mukava kudottava, vaikkakin oli paksuhkon oloista ja jämäkkääkin, mutta väri oli vain niin soppeli valitsemaani pupujussikka työhön.

Mieheni äidillä oli tämän tyylisesti todella vanhoja ja kuluneita keittiönpyyhkeitä, jossa oli pitsireunus... minä sitten ostin uusia pyyhkeitä erivärisiä ja kuvissa vihreä pyyhe oli yksi niistä ostetuista väreistä. Tein ainakin viidet pyyhkeet, joissa samanlaiset ruudutetulla kankaalla ja hyvin hentoisella pitsillä, rusetilla ja napilla varustettu ripustin systeemi. Alareunaan virkaten tein 5 erilaista pitsireunusta jokaiseen pyyhkeeseen omanlaisen. Tässä vihreässä pyyhkeessä olen virkannut sydämen mallia.

Tammikuu 2010 ja makoisaa syntymäpäivän juhlintaa ainakin 3 suklaan leivoskakkupalanen kahvin kera ihan pisti herkuttelija suun ihan mykistyneeksi.

Pääsiäiseksi poikien kanssa tuli laiteltua rairuohoa kasvamaan ja koristeltiin silkkipaperista moni värisiä kukkasia pahvilaatikonreunalle, joka oli vuorattu muovipussilla... Eetu pojan kanssa oli vain niin pitkä keskustelu soperrus ja ei auttanut kuin äidillä luovuttaa, kun pojan mielestä pääsiäisyllätysmunasta saadut Paavopesusieni ukkelit oli laitettava rairuohoviidakkoon ja äiti ei saanutkaan leikata rairuohoa tasaiseksi.