Niinpä niin syksy tämä kaunis väriskaala maailma, miten sen saisikin yhdelle lankakerälle otettua talteen.

Meillä syksy näkyy selvästi, kun vaatetusta on etsitty lisää kaapeista ja varastosta esille. Pojille kudoin lapaset ja jossain vaiheessa pitäisi villasukkia hitusen isommat kutoa...

...Ainakin ystäväni tyttärelle muumipaita etenee "hitaasti mutta varmasti"- tyyliin...ainakin etukappaleen muumikuvio on valmistunut ja nyt sileää pohjaneulosväriä eteenpäin, että saa ensin kaula-aukko kohdan tehtyä sitten onkin pienten olkapäiden teko ja sittenpä on hihojen teko.

Kuvasin keittiönpöydälläni...neuloksen alla on äitini tekemä/ virkkaama pitkä liina. Olen iloinen että äidiltäni aina saan todellakin nättejä liinoja ja arvostankin lahja saamisiani, kun tiedän kuinka paljon äiti kuluttaa aikaa aina yhdenkin ison liinan tekemiseen.

Kuvasta huomaa myös syksyn tulon, kun tämä mamma juo teetä ja sitä on varmasti monta litraa mennytkin oikein hunajalla höystettynä koko tämän syyskuun eka päivästä lähtien...heh...

Maanantaina 12. päivänä kävin asiakkaalleni siivoamassa työkaverini kanssa... asiakkaamme alkoi sitten meille että ottakaahan pussukka ja kerätkää itsellenne omenoita pihapuusta, kun hän ei enää jaksa kerätä ja tehdä hilloa... omenasato oli todellakin runsas asiakkaalla ja ilo mielinhän sitä omenaa ottaa, kun kehoitetaankin ottamaan ja kunnolla. Minähän sitten koetin hienolla pituudellani saada napattua omppua puusta, mutta kun on lyhyt niin on lyhyt... onneksi työkaverini oli pitempi niin hän nappasi minullekin omenoita, ettei minun tarvinut pomppien yrittää napata.

Kaunis sato...en voi muuta sanoa... molemmat poikani on syöneet jo monen monta omenaa, ennenkuin kerkesin ottamaan kuvia, mutta tuostakin määrästä sain tehtyä itselleni ison pellillisen omenapiirakkaa. Vielä omenaa olisi ja mietinkin että pilkkoisinko niistä hyvin pieniä kuutioita ja keittäisin omenahilloksi asti.  - Kyllä talvi saa sitten tulla, kun on monenmoista hilloketta tehty valmiiksi!!

Sny syksy 2011 paketti on matkalla... sitä huolella ja miettelijäänä rakentelin valmiiksi lähetyskelpoiseksi! Toivottavasti Sny 2011 tykkää paketistaan... mitähän minä tulen saamaan?! Sepä on vielä arvoitus...ei ainakaan vielä ole posteljooni liikkunut!

Tänään olen sairaslomalla pojan vuoksi... vanhimmalla pojalla kuumetta +38,14´c ja lääkettä hain apteekista lisää, kun eilen annoin lääkettä ja tänään aamulla klo.5 aikaan annoin viimeisen lääkkeen paketista. Smurffi piiretyitä poika on katsonut sitten sohvalla oikein reporankana fleecepeiton alla.  -Raasulla ihan punaisena posketkin!

Jaahas... keitänpä vielä aavikkokerma haudutusteetä, jonka ystävältäni sain...oli erheyksissään ostanut kaksi samaa teetä, vaikka oli omastamielestään ottanut aavikkokerman ja toisenlaisen teepaketin hyllyltä, mutta oli sitten miettinyt että taisi kaupassa hyllyllä olevat teet vaihtunut tai sitten olisiko joku muu teen valitsija katsonut tuotetta ja laittanut hyllylle, mutta ei oikeaan kohtaan, että ystävälläni oli sitten vahingossa tullut kaksi samaa pakettia, vaikka oli ottavinaan toisen paketin ensimmäisen valintansa vierestä....Heh... no jo vain minulle tuokin kelpaa, kunhan ei ole lakritsaa...yhdesti erehdyin ostamaan lakritsa teetä enkä siitä maku yhdistelmästä pitänyt, mutta onneksi ei ostos mennyt hukkaan, kun pikkusiskoni tykkäsi teestä ja otti ilomielin teepaketin vastaan!

Mutta hyvää loppuviikkoa ja puikkojen kilinää!!

Ainakin näinä vesisade päivinä kuluttaa aikaa ilomielin käsityönparissa, kun se työ jo sylissä itsessään lämmittää..hi..hii..hii...