Herättelin tässä uudelleen akvaarioharrastustani henkiin ja etsiskelin varastostamme 100l akvaarion olohuoneen lukkokaapin päälle.

Olin jo joulukuun -09 puolella hankkinut hiekkapohjan akvaarioliikkeestä ja lisäksi ostanut uuden linnan ja kiviasetelmat, jotka näkyykin kuvasta.

Eläviä kasveja en ole vielä hankkinut, mutta yksi muovikasvi on hieman tuomassa kömpelöä vaikutelmaa... Akvaariossa tällä hetkellä uiskentelee 3 Astatotilapia nubila kaloja. Luokaltaan: viuhkaeväiset.

Miespuolinen kala on hyvin värikäs/ täysin musta, punaista löytyy vain selkä- perä- ja pyrstöevästä. Naaraspuolinen on semmoinen haalakan vaalean värinen.

Lämpötila suurin piirtein altaassani on 21-30C väliltä...  pH: 7,5-8,5 väliltä ja Kovuus 10-15 DGH Ruokinnassa kalat on kaikkiruokaisia, tykkäävät kovasti Seran FD mixpurista (herkkuruoka seoksesta) joka sisältää mm. vesikirppu, putkilomato, artemiakatka ja verimato. Toisena on tavallinen yleis hiutaleruoka ja välillä ihan levätapletin päältä kisuavat, kun kaksi täplämonnista häärää levätabun ympärillä.

Olen huomannut että hyvin agressiivinen on luonteeltaan kalat, miespuolinen on ainakin hanakka ajamaan toisen kalan kauemmas omasta linnakkeestaan. Laji kieltämättä itsellenin ihan uusi tuttavuus, mutta suurin piirtein koettanut lajille tyypillisen elinolot luoda eli hyvin karun oloinen on tuo akvan ympäristö. Vallisneriakasvia olen suunnitellut kumminkin hankkivani akvaarioon. Pikkuhiljaa hyvää tulee eikös sitä niin sanota sananlaskussakin!